Glutenfri Havregryn

AXA Glutenfri Havregryn er fuldkornshavre, som specialhåndteres og adskilles fra andre kornsorter gennem hele processen, fra frø til færdigt produkt.

Glutenfri havre også kaldet ’ren havre’ gennemgår en streng kvalitetskontrol - fra køb af frø, dyrkning, proces og helt op til det færdige produkt i emballage. Hele håndteringen og fremstillingen af AXA Glutenfri Havregryn er kvalitetssikret.

Havregryn indeholder betaglukan - en naturlig fiber, som har vist sig at sænke kolesterolindholdet i blodet. Et højt kolesterolindhold i blodet øger risikoen for udvikling af hjerte- og karsygdomme. For at få en positiv virkning på kolesterolværdien bør man indtage 3 gram havrebetaglukan hver dag. Der findes en mængde forskellige risikofaktorer for hjerte- og karsygdomme. En reducering af kolesterolniveauet i blodet kan, men behøver ikke, for den enkelte person, at have lige stor effekt. Hvilken effekt man opnår kommer an på øvrig kost, motion og individuelle forudsætninger. En alsidig og balanceret kost, og en sund livsstil bidrager til et godt helbred. En portion AXA Glutenfri Havregryn (40 g) indeholder ca. 1,6 gram betaglukan.

Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 75 gram fuldkorn om dagen som en del af en varieret kost. AXA Glutenfri Havregryn indeholder 100 gram fuldkorn pr. 100 gram.

Produktet er glutenfri og både nøglehulsmærket og fuldkornsmærket.

  • Ingredienser

    Havregryn af ren havre* (hele, dampbehandlede og valsede).

    *Fuldkorn 100%.

    Nettovægt: 750 g.

  • Næringsindhold pr. 100 g

    Energi: 1550 kJ, 360 kcal

    Fedt: 6,5 g

    - heraf mættede fedtsyrer: 1,1 g

    - heraf enkeltumættede fedtsyrer: 2,2 g

    - heraf flerumættede fedtsyrer: 2,7 g

    Kulhydrat: 58 g

    - heraf sukkerarter: 1 g

    Kostfibre: 10 g

    Protein: 13 g

    Salt: 0 g

    Betaglukan: 4 g