OM AXA

I over 100 år har vi leveret god naturlig kraft fra havre. Vi tror på, at man skal tage vare på livet. Man skal se dets muligheder og aktivt vælge at gå efter dem. Man skal gøre det, man elsker, og gøre det ofte. Det er aldrig for sent at forandre sig. Og aldrig for tidligt. Den bedste udgave af en selv er den, der har det godt og trives. For man ved kun selv, hvordan det føles, når man har det rigtig godt. 

VI TROR PÅ DET enkle frem for det komplicerede. Lad ikke andre diktere betingelserne for dit liv. Livet er enkelt, når du laver dine egne spilleregler. Husk, at en sund livsstil på lang sigt skal føre til, at du har det godt og er den bedste udgave af dig selv. Så må det ikke være for svært, for anstrengende eller for kompliceret.

Vi tror, at hvis man handler ordentligt og ansvarligt, bruger sin viden og anvender enkle og naturlige råvarer, så følger smag, sundhed og vedholdenhed ofte med i købet. Vores mål er lige så enkelt, som det er stort. AXA forbereder dig på at blive den bedste udgave af dig selv. 
 

"Giv børn og syge det bedste af alting" – stod der i en annonce i den svenske avis Stockholmstidningen allerede i 1920. Siden da har AXA haft fokus på naturlig kraft fra havre og sundhed.

Det hele begyndte med danskeren Peter Otto Stokkebye. I 1890'erne begyndte denne forretningsmand at importere korn til og eksportere havre fra Göteborg. Han havde ambitioner og ville udvikle virksomheden, men blev afvist af grynproducenterne. Derfor besluttede han sig for at bygge sin egen mølle 1910, og i denne forbindelse blev der lanceret havregryn under navnet AXA. De nye, banebrydende AXA Havregryn blev dampbehandlede, hvilket betød, at kogetiden kunne sænkes fra en time til kun tre minutter. Det var en revolution!

I dag har AXA over hundrede års erfaring i at fremstille naturlige og sunde morgenmadsprodukter baseret på havre med lokale møller i både Danmark, Sverige og Norge. Sammen med ejeren Lantmännen forsyner AXA Norden med gode naturlige morgenmadsprodukter, som er lavet af den fineste nordiske havre. 


OM LANTMÄNNEN OG LANTMÄNNEN CEREALIA

AXA er en del af virksomheden Lantmännen Cerealia, der udvikler, fremstiller og markedsfører primært kornbaserede produkter under kendte og elskede varemærker som AXA, Amo, Kornkammeret, Start, Gyllenhammars, Gooh, GoGreen, Kungsörnen Finn Crisp, Sopps og Regal. Sortimentet består primært af morgenmadsprodukter, mel, melblandinger, pasta, pandekager, bønner/linser og færdigretter, som blandt andet sælges i dagligvarehandelen i Norden. Lantmännen Cerealia indgår i fødevaredivisionen, som er en af Lantmännen-koncernens fem divisioner.

 
Om Lantmännen 

Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordens førende aktør inden for landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer. Lantmännen ejes af 20 000 svenske landmænd, beskæftiger 8000 medarbejdere, opererer i 20 lande og har en omsætning på 50 mia. SEK.
Med korn som udgangspunkt omdanner vi dyrkbare landressourcer til økonomisk fordelagtigt landbrug. Vores bedst kendte varemærker er AXA, Kungsörnen, GoGreen, Hatting, Schulstad og Gooh. Vores virksomhed er baseret på viden og værdier opbygget gennem generationer. Med forskning, udvikling og drift i hele værdikæden tager vi ansvar fra jord til bord. Du kan læse mere på: https://www.lantmannen.dk/