Protein Havregryn

Havren, der anvendes til fremstilling af AXA Protein Havregryn, kommer udelukkende fra marker, hvor der ikke sprøjtes med ståforkortningsmidler.

Havregryn indeholder betaglukan - en naturlig fiber, som har vist sig at sænke kolesterolindholdet i blodet. Et højt kolesterolindhold i blodet øger risikoen for udvikling af hjerte- og karsygdomme. For at få en positiv virkning på kolesterolværdien bør man indtage 3 gram havrebetaglukan hver dag. Der findes en mængde forskellige risikofaktorer for hjerte- og karsygdomme. En reducering af kolesterolniveauet i blodet kan, men behøver ikke, for den enkelte person, at have lige stor effekt. Hvilken effekt man opnår kommer an på øvrig kost, motion og individuelle forudsætninger. En alsidig og balanceret kost, og en sund livsstil bidrager til et godt helbred. En portion AXA Protein Havregryn (40 g) indeholder ca. 1,4 gram betaglukan.

Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 75 gram fuldkorn om dagen som en del af en varieret kost. AXA Protein Havregryn indeholder 88 gram fuldkorn pr. 100 gram.

Produktet er både nøglehulsmærket og fuldkornsmærket.

  • Ekstra protein
  • Ingredienser

    Havregryn* (dampbehandlede og finvalsede), proteincrips (ærteprotein, rismel, hvedeprotein). 

    *Fuldkorn 88%.

    Nettovægt: 425 g.

  • Næringsindhold pr. 100 g

    Energi: 1550 kJ, 370 kcal

    Fedt: 6,9 g

    - heraf mættet fedtsyrer: 1,2 g

    - heraf enkeltumættet fedtsyrer: 2,3 g 

    - heraf flerumættet fedtsyrer: 2,8 g

    Kulhydrat: 53 g

    - heraf sukkerarter: 1,1 g

    Kostfibre: 8,9 g

    Protein: 19 g*

    Salt: 0,22 g

    Betaglukan: 3,5 g

    *Heraf er 11,7 gram fra havre og 5,6 gram fra ærter.